Son Dakika! İngiltere’nin Yarın Türkiye’yi Kırmızı Listeden Çıkarması Bekleniyor

Mayıs ayından beri İngiltere’nin kırmızı listesinde yer alan Türkiye, yarın kırmızı listeden çıkarılmayı bekliyor.

İngiltere Türkiye yönelik seyahat kurallarını 26 Ağustos Perşembe günü gözden geçirecek. Londra’daki kaynağımıza göre Türkiye’nin Afgan mültecilere kapıları açmasından memnun olan İngiltere’nin bu memnuniyetini göstermek için yarın Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması bekliyor. Çeşitli kaynaklara konuşan İngiliz yetkililer Türkiye’nin kırmızı listeden çıkacağının sinyali verdi fakat bunu düşen vaka sayılarına bağladı. Oysaki Türkiye’de vaka sayıları çok da düşük değil.  

İNGİLİZLER GELİRSE SEZON UZAR

Bu yıl 8 ayda 4,5 milyon turist ağırlayan Antalya, İngiltere’nin yarın Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması halinde sezonun yıl sonuna kadar uzayacağını tahmin ediliyor.

İngiltere büyükelçiliğinden geçen hafta basın kuruluşlarına gönderilen bir bildiride, “COVID-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye’nin önümüzdeki incelemede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor” dedi.

Türkiye Mayıs ayından bu yana kırmızı listede

Ülkenin Londra büyükelçiliği Sky News’e verdiği demeçte, Türkiye’nin İngiltere’nin seyahat kırmızı listesinden çıkarılmasını beklediğini söyledi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “COVID-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye’nin önümüzdeki gözden geçirmede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor” denildi.

Türkiye Mayıs ayından bu yana kırmızı listede, yani ülkeden İngiltere’ye neredeyse tüm seyahatler yasaklandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu