Susmayın, Yardım İsteyin!

Gazimağusa’da boşandıktan sonra bile eski eşinin şiddetine maruz kalan M.Ö., sosyal hizmet yetkililerinin kendisine sahip çıktığını belirterek, şiddet gören kadınlara seslendi:

Gazimağusa’da küçük yaşta evlenip, yıllar önce boşandığı eşi M.Ö., tarafından şiddete maruz kalan 35 yaşındaki M.Ö., boşandıktan sonra bile eski eşinin şiddetinden kurtulamadığını söyledi ve sosyal hizmet yetkililerinin kendisine sahip çıktığını belirterek, şiddet gören kadınlara susmamaları için çağrı yaptı.

“Susmayın, yardım isteyin”

diyen M.Ö., sustukça gördüğü şiddetin boyutunun arttığını ifade ederek, başından geçenleri tek tek anlattı.

Henüz 17 yaşındayken ilk çocuğunu kucağına alan, en küçüğü 6 en büyüğü 16 yaşında olan 4 çocuk annesi M.Ö., geçtiğiniz gün, çocuklarının gözünün önünde, eski eşi tarafından yine ciddi şekilde darp edildiğini anlattı.

Polise yaptığı şikayet sonrası eski eşinin tutuklandığını, 24 saat sonra, ileride yargılanmak üzere 3 bin TL nakdi teminatla serbest bırakıldığını kaydeden M.Ö., bundan böyle, şiddete maruz kalmamak için direneceğini ifade etti.

Yıllardır, belki düzelir umuduyla sustuğunu ifade eden M.Ö., ilgililerden, Kıbrıs’ın Kuzey’indeki “Kadına yönelik şiddet” ve “Ev içi şiddetin” sonlandırılması için daha sıkı tedbir istedi. M.Ö., ayrıca ülkede tek olan kadın sığınma evinin her bölgede yapılması gerektiğini de belirterek, şöyle devam etti: “1986 doğumluyum. Öfkesini kontrol edemeyen, aşık olduğum M.Ö., ile küçük yaşta evlendim.

Yanlış seçimim sonucu, burada olan kardeşimle aram açıldı. İngiltere’de olan annem ve babamın evinde yaşıyor, onların gönderdiği parayla geçiniyorum. Zor günler yaşıyorum. En küçük oğlum böbrek hastası. Madde bağımlısı olan babalarından gerekli ilgiyi görmüyorlar.

Evli olduğum sürece, birçok kişiyle beni aldattı. Sustum, evliliğim yıkılmasın dedim fayda etmedi. Ayrıldım, halen kurtulamadım.

Yaşadığım son olay aklımı başıma getirdi. Ben değersiz bir insan değilim. Kendimi ezdirmeyeceğim. Yaşadığım kötü yılları geride bırakacağım. Hayatımda çocuklarımla, şiddete yer olmayan bir sayfa açacağım.”

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu