Tarihi yerlerin tanıtımı için şehir haritaları ‘QR’ olarak hazırlandı

Ülkede bulunan turistler ve öğrencilerin, tarihi ve turistik yerler hakkında kolaylıkla bilgi edinebilmesi amacıyla şehir haritaları ‘QR’ olarak hazırlanıp, dijital ortama aktarıldı. Kişiler, haritalara turizm ofislerinden veya Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na ait sosyal medya sayfalarından erişim sağlayabilecek.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, ülkedeki 6 kentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı amacı ile şehir haritalarını ‘QR’ olarak hazırlayıp dijital ortama aktarımını gerçekleştirdi.

Ülkeyi ziyaret eden misafirler ile eğitim amaçlı ülkemizde bulunan yabancı öğrencilere yönelik yapılan bu yenilik, tüm turizm ofislerinde ve bakanlık sosyal medya sayfalarında yer aldığı açıklandı.

Kişilerin ‘QR’ kodlarını cep telefonları ile okutmaları durumunda tüm bilgilere cep telefonu aracılığı ile ulaşmış olacaklar.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kişilerin ‘QR’ kodlarını cep telefonları ile okutmaları durumunda tüm bilgileri edinebileceği açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu