Türkiye’deki Yangınlar Ukraynalı Turistlerin Talebini Nasıl Etkiledi?

Orman yangınları Ukrayna’dan Türkiye’ye turist akışını ne yönde, hangi boyutta etkiledi?

Ukraynalı tur operatörleri, tatilciler için yangınların kıyıdan uzaktaki bölgelerde olduğunu belirterek Türk tatil beldelerinin zaten güvenli olduğunu garanti ediyor.

Ukraynalı turistler arasında “güvenli” statüsünü tam olarak kazanamamış ve tereddütlerin sürmesine rağmen, Türk otelleri fiyatları düşürmüyor.

Ukraynalı turistlerin Türkiye’ye satın aldığı turlar arasında yer alan Bodrum, Marmaris’teki şiddetli yangınlar sebebiyle %20 düştü.

Turizm endüstrisi temsilcilerine göre, tüm yangınlar henüz söndürülmedi, ancak kalanlar tatilciler için tehdit oluşturmuyor ve yangınlar popüler tatil yerlerinden uzakta gerçekleşiyor.

Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği İcra Direktörü Pavel Grigoraş, “Charter uçuşları haftada yaklaşık 60 bin Ukraynalı turisti Türkiye’ye taşıyor. Yangınlar sırasında ve şu anda talep az bir miktar azaldı ancak bu geçici bir durum” dedi.

Ayrıca Pavel Grigoraş, Yunanistan, Karadağ, Arnavutluk ve Güney Kıbrıs gibi Türkiye’ye alternatif olabilecek destinasyonlar için fiyatların yüksek olması nedeniyle ertelenen talebin çoğunun hala Türkiye’ye yönelik olduğunu söyledi.

“Поехали с нами” şirketinin müdürü Oleg Kulik “Türkiye’de tatilde olan yaklaşık 10 bin müşterimiz var. Yangınların en yoğun döneminde bile turistlerin sadece %0.1’i turlarını iptal ederken, %99.9’u turlarına devam etti” açıklamasında bulundu.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu