“Türkiye’nin Etkin Ve Fiili Garantörlüğü Kırmızı Çizgimizdir”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne milletvekili Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üstel, Kıbrıs Türkü’nün Ada üzerinde verdiği varoluş mücadelesinde çok acılar yaşadığını, milli davada kahraman Mücahitlerin Kıbrıs Türk halkını bugünlere taşıdığını vurguladı.

Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta insanca yaşama ve var olma hakkını korumak için 1963’ten 1974’e kadar zorlu mücadeleler verdiğini ve Barış Harekatı ile Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve huzur günlerinin başladığını ifade etti.

Türk ordusunun, Kıbrıs Türk halkının yegane güvencesi olduğunu belirten Üstel, Türkiye’nin etkin ve filli garantisinin Kıbrıslı Türkler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

Üstel, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 46’ncı yıl dönümünü, Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve güvencesi altında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında huzur ve güven içerisinde kutladıklarını söyledi.

Kıbrıslı Türklerin 46 senedir barış ve huzur içerisinde yaşamasında başrol oynayan Anavatan Türkiye’ye minnet ve şükranlarını sunan Üstel, “Türkiye gibi güçlü devletin ve yüce Türk ulusunun ayrılmaz parçası olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz” dedi.

Üstel, 20 Temmuz Barış Harekatı’na gelinceye kadar yaşananların gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekerek, bugünlere nasıl gelindiğini gelecek nesillerin bilmesi gerektiğini söyledi.

Ünal Üstel, başta özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş olmak üzere 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı’na katılıp omuz omuza savaşan Mehmetçik ve Mücahitlere şükranlarını sundu, şehitleri andı ve Kıbrıs Türkü’nün Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı.

Üstel “Bizlere bugünleri, canları ve kanları ile armağan eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve büyük Türk ulusuna olan sarsılmaz inancımızı bir kez daha kıvançla yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Üstel, mesajında, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kıbrıs Türk halkına daha mutlu, daha huzurlu ve daha güzel günler getirmesi dileğiyle kutlu olsun” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu