Tutuklulara Destek Gösterilerine Müdahale

İsrail güçlerinin, Kudüs’te açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek için düzenlenen gösterilere müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Kudüs’teki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınları, 30 günü aşkın süredir açlık grevi yapan Filistinlilerin fotoğraflarını taşındı.

Göstericiler, uluslararası topluma, açlık grevindeki Filistinli tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi için İsrail’e baskı yapma çağrısında bulundu.

Gösterilere müdahale eden İsrail güçleri de Ahmed es-Safdi, Muhammed ed-Dekak ve Kayid er-Recebi ismindeki üç Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail hapishanelerindeki bin 500’den fazla Filistinli, “İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi” için 17 Nisan’da açlık grevine başlamıştı.

İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu