“Ukrayna’nın yeniden inşası turizme bağlı”

Ukraynalı turizm profesyonelleri zaten seyahat endüstrisinin yeniden yapılanmadaki rolünü düşünüyor. AB’den tur operatörleri, otel zincirleri ve yatırımcılar, Ukrayna’yı savaştan sonra en iyi destinasyon haline getirmede önemli bir rol oynayabilir.

Ukrayna’nın turizm geliştirme ajansı SATD’nin başkanı Mariana Oleskiv, AFP’ye verdiği demeçte, “Savaş sona erdiğinde, turizm Ukrayna’nın hızlı bir şekilde toparlanmasına ve ekonomisini canlandırmasına izin vermede kilit bir rol oynayacak” dedi.

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck Alman tur operatörlerinin, organizasyonlarının ve yatırımcılarının yurtdışında barış unsurları olarak kullanılabileceğini söylerken Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) CEO’su Eduardo Santander de “Turizm bir barış endüstrisidir ve ancak barış zamanında gelişebilir” dedi.

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in turizmin bir barış endüstrisi olduğu fikrinin Avrupa fikri olduğu ve Avrupa düzeyinde önemli savunucuları olduğu belirtilerek, bu fikrin tek tek AB ülkelerinde uygulanmasıyla Avrupalı tur operatörleri ve seyahat acentelerinin yararına ve Ukrayna’daki savaştan sonra Ukrayna ekonomisinin ve toplumunun yararına olacağı değerlendiriliyor.

Açıklamalarda Ukrayna’nın Odessa plajının, savaştan önce çok sayıda uluslararası turisti çektiği anımsatılarak 2021 yılında, dört milyon turiste ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, 2010 yılına kadar Ukrayna, çoğunlukla Rusya ve Doğu Avrupa’dan olmak üzere yılda yaklaşık 20 milyon yabancı ziyaretçi aldı.

Kaynak
Turizm Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu