Yakın Doğu Kolejinden Anlamlı Kermes…

Yakın Doğu Koleji öğrencileri “Lösemili Çocuklar” yararına kermes düzenledi.

Felsefe Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü ile Onur Kurulu üyesi öğretmen ve öğrencilerin katkısıyla düzenlenen kermeste, yiyecek, içecek satışı, kitap ayraçları ve kalemlerin satışı yapıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, okulda farkındalık yaratarak lösemi hastalığının önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören etkinlikte, lise orkestrası tarafından da keyifli bir konser verildiği belirtildi.

Öğrenciler ve öğretmenlerin maddi katkı koyduğu kermes sonucunda elde edilen gelir, Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlandı.

Sosyal Sorumluluk Projeleri Önem Taşıyor…

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Işılay Arkan, öğrencilerin içinde yaşadıkları topluma ve diğer insanlara karşı sorumluluk duygusu kazandıracak, yaşadıkları çevre ve kentin sorunlarına duyarlılıklarını artıracak, sosyal sorumluluk projelerinde bulunmalarının Yakın Doğu Koleji olarak vazgeçilmez vizyonlarından biri olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Arkan, “Öğrencilere öğrencilerin sosyal eşitsizliklere duyarlılığını ve ihtiyacı olan kesimlerle dayanışma duygusunu geliştirecek, öğrencilerin okullarına ve topluma aidiyet duygularını geliştirecek, girişimcilik ve inisiyatif alma kapasitesini artıracak, kendi aralarında ve kamusal aktörlerle iş birliği yaparak ekip çalışmasına yatkınlıklarını geliştirecek, kişisel potansiyellerinin gelişimine katkıda bulunacak ortak bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde bulunmak Yakın Doğu Koleji olarak vazgeçilmez misyonlarımızdan biridir. Ne mutlu ki öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de gerçek anlamda duyarlı kişiler. Bir olmanın birlik olmanın, dayanışmanın önemini öğrencilerimize kavrattığımız için gerçekten mutluyuz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu