YDK Öğrencilerinden Anlamlı Bağış

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü geçen eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam ediyor.

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri Lefkoşa Hayvan barınağını ziyaret ederek yiyecek yardımında bulundu

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kulübün bu yılki ilk faaliyeti Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hayvan Barınağını ziyaret ederek   öğretmen ve öğrencilerden topladıkları bağışlar ile hayvan barınağına yiyecek yardımında bulunmak oldu.

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven , 300 hayvana ev sahipliği yapan barınağı her yıl hatırlayan Yakın Doğu Koleji idareci, öğretmen ve öğrencilerine  teşekkür ederek örnek bir davranış sergilediklerini ve halkımızı da bu konuda daha fazla duyarlı olmaya davet etti.

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü öğretmenleri ise, “Çocuk gelişiminde temel bir rol oynayan hayvan sevgisi, duygusal erişkinlikte olduğu kadar onların topluma uyum sağlayan sosyal bir varlık olarak yetişmesinde de kritik yer tuttuğunu ancak bu olumlu etkinin ortaya çıkabilmesi, hayvanı atılıp, satılabilir bir nesne olarak görmemekle ve ebeveynlerin ve biz eğitimcilerin doğru tavırlarıyla mümkün olmakta olduğunu belirterek bilgisayar,  çabuk tüketilen pahalı oyuncaklar içerisinde büyüyen çocukların benzerlerine duyarsız, benmerkezci ve bazen de acımasız olabiliyorlar. Dolayısıyla bizler Yakın Doğu Koleji olarak gençlerimizin doğaya, doğadaki canlılara duyarlı ve  merhametli olarak yetişmelerine katkı sağlamak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin, gençlerimizin dünyayı algılamalarına da bir katkı sağladığına inanıyoruz” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu