YDÜ İletişim Fakultesi YDK Öğrencilerine Kapılarını Açtı

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü, bilgi birikimlerini geliştirip çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmelerini desteklemek amacıyla, öğrencileriyle birlikte Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesini ziyaret etti.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ziyarette YDK öğrencileri, İletişim Fakültesi derslikleri yanı sıra televizyon stüdyoları, reji ünitesi, kurgu odaları, haber merkezi, toplantı salonları, laboratuvarlar, yapım ve yayın ünitelerini gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledikleri belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Zeyde Yalıner Örek, öğrencilere, İletişim Fakültesi, sahip olunan alt yapı, verilen eğitim, öğrencilere sundukları teknik, sosyal ve kültürel imkanlar ile YDÜ TV hakkında bilgiler verdi.

Pratik Eğitim Olanakları Anlatıldı…

Öğretim görevlisi Örek, Yakın Doğu Üniversitesi Uygulama ve Eğitim Televizyonun, üç yüz civarındaki Radyo TV Sinema öğrencisine her dönemde teorik olduğu kadar, pratik eğitim verebilme kapasitesine de sahip olduğunu söyledi.

Örek, Yakın Doğu FM bünyesinde, son teknolojiyle oluşturulmuş bir yayın stüdyosu ile üç prodüksiyon stüdyosu bulunduğunu, geniş donanımı ve sahip olduğu imkanlarla öğrencilerin eğitim ve uygulama alanlarına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Ayrıca, Yakın Doğu FM’in, içinde bulunduğu İletişim Kompleksi’ndeki tüm öğrenciler için, hem doğal ortamında öğrenme sürecini geliştirmek, hem de profesyonel yayıncılığın önemli ve vazgeçilmez noktalarının yakalanması amacıyla bir uygulama laboratuvarı misyonu da üstlendiğine de dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu