Yılbaşı Gecesini Evinizde Eğlenceli Bir Şekilde Geçirmek İçin 7 Aktivite

Bir yıl daha bitti, ama bu yılbaşına geçen yıllarda olduğu gibi dışarıda eğlenerek merhaba diyemeyeceğiz. Peki neden dışarıdaki eğlenceyi evlerimize taşımayalım? 

Ya siz yılbaşı gecelerini nasıl kutlamayı seviyorsunuz? 2021 için planlarınız ve dilekleriniz neler? Malumunuz 2020’yi topluca evde geçirdik, seneyi de evlerde kapatacağız. Yani anlayacağınız yılbaşını kendi kendimize kutlayacağız. Ama bu demek değil ki kös kös oturup, hiçbir şey yapamadan yılbaşını geçirelim. Aslında evde yapabileceğimiz birçok aktivite var. İşte size denemek için güzel bir fırsat. Şartlar olumsuz diye ortamı renklendirmemek için bir neden yok. Ne olursa olsun siz her zaman eğlenmenize bakın.

1 – Yılbaşı yemeği hazırlayın

Evde olmanın en güzel yanlarından biri kendi yemeğimizi rahatlıkla hazırlayabilmemiz. Yılbaşı gecesi için de her zaman yapmak istediğimiz özel yılbaşı yemeğini hazırlayabiliriz.

2 – Online parti yapın

Karantina süreçleri ile birlikte online etkinlikler etrafımızı sarmış durumda. Kurslar, toplantılar, partiler. Bu yoğunluk bazen sıkıcı da gözükebiliyor ama sosyalleşmek için elde sadece internet varsa yapacak pek de bir şey yok. Yılbaşı geçesi için de bir sürü online etkinlik karşınıza çıkacaktır. Kostümünü giyinip video sağlayıcıları üzerinden bu eğlenceye katılabilirsiniz.

3 – Karaoke yapın

Şarkı söylemeyi seviyorsanız yılbaşı şarkılarından oluşan bir liste hazırlayıp, ailen ya da arkadaşların ile birlikte karaoke gecesi düzenleyebilirsiniz. Herkes eminim çok eğlenecek.

4 – Fotoğraf çekimi yapın

Arkadaşlar ile yapılacak eğlenceli aktivitenin sınırı yok. Yaratıcı kostümler ile kendinize, yılbaşı gecesi için bir fotoğraf gecesi hazırlayabilirsiniz. Hatta bunun için neden bir tane polaroid fotoğraf makinesi edinmiyorsunuz? Dijital fotoğraflar etrafımızı sarmış olabilir ama elle tutulur fotoğrafların yerini hiçbir şey tutmuyor.

5 – Yılbaşı temalı filmler izleyin

Herkes yılbaşını dans ederek, hoplayıp zıplayarak geçirecek diye bir şey yok. Bazıları daha sakin sever. Herkesin eğlence anlayışı farklı olabilir. Bu durumda yapılacak en güzel şey rahat koltuklarla birlikte sinema keyfidir. Yılbaşı temalı çok güzel filmler var. Kafa açan ya da kafa dağıtan filmleri art arda izleyebilirsiniz. Daha sonra da aileniz ya da arkadaşlarınız  ile birlikte filmler üzerine konuşabilirsiniz.

6 – Yaşasın ev oyunları: tombala ve daha nicesi

Tombala yılbaşı gecelerinin bir vazgeçilmesi. Çocukluğumda her yılbaşı oynadığımızı hatırlarım. Ayrıca bunu sadece tombala ile sınırlandırmak zorunda değilsiniz. Sürekli tombala oynamak sıkıcı olabilir. Ev içinde oynayabileceğiniz çeşit çeşit oyunlar var. Arkadaşlar ve aile ile birlikte oynayınca gerçekten eğlenceli olabiliyor. Bol bol kahkaha atmak garantili bir aktivite.

7 – Puzzle ile derinleşen aile sohbetleri

Bin parçalı bir puzzle’ı da ailecek birlikte yapmak etkili bir aile iletişiminin oluşmasını sağlayabilir. Puzzle üzerine yoğunlaşmak, parçaları birleştirmek, inat etmek insanın ilginç bir tarafının ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu