YÖDAK Başkanı’ndan Jet Yanıt

KKTC’nin genç işadamlarından Bulut Akacan’ın bir televizyon programın da YÖDAK ile ilgili ortaya attığı idalara YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’tan jet yanıt geldi.

YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş Bulut Akacan’ın söylemlerine karşın yaptığı yazılı açıklamada ”  Kurucu Rektör” statüsünün 65/2005 sayılı yasa uyarınca yasal kriterleri ve/veya nitelikleri belirtilmiş olup bunların sizde bulunmaması nedeniyle bu sıfatın tarafınızdan kullanılmasının yasal ve etik olmadığı bildirilmiştir” denildi.

Prof.Gökçekuş tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni ise şöyle;

Sayın Akacan, 

30 Eylül 2016 tarihinde katılmış olduğunuz  Kanal T’deki Ferda Ekinci’nin televizyon programında YÖDAK’ın işleyişi ile ilgili sarfettiğiniz sözler   esef verici olup gerçeği yansıtmamaktadır.

YÖDAK’a Üniversite kurmakla ilgili olarak yaptığınız ilk  başvurunuzun ardından dosyalarınızla ilgili yapılan ön değerlendirme sonucunda elde edilen bulgular ışığında saptanan eksiklikler size bildirilmiştir.  Bundan sonraki aşamada Kuruma ikinci kez  sunmuş olduğunuz  başvuru dosyanız  YÖDAK tarafından tekrardan büyük bir titizlikle incelenmiştir. “65/2005 Sayılı KKTC Yükseköğretim Yasası” ve “KKTC Yükseköğretim Kurumları Program Açma Ön İzni ve Öğretime Başlama İzni Tüzüğü’nde” belirtilen kriterlerin yerine getirilmediği görülmüştür. İkinci kez yapılan değerlendirmenin ardından  ciddi eksikler saptanmış olup bu eksiklikler Üniversite yetkiliniz Mustafa Ertan tarafından görevlendirilen Hakan Cenapoğlu’na YÖDAK Genel Sekreteri tarafından birkez daha izah edilmiştir. Ayrıca bu süre zarfında YÖDAK’a şahsen yapmış olduğunuz iki ziyaret sırasında sizinle yüz yüze yapılan görüşme sırasında da sizi bilgilendirmiştik. Ancak tarafınızdan halen  sözü edilen  eksikler giderilerek YÖDAK’a yeni bir dosya sunulmamış ve/veya getirilmemiştir.

Dolayısıyla söz konusu izinlerin YÖDAK tarafından size henüz verilemeyişinin sebebi,  başvuru dosyanızda  bir yükseköğretim kurumu’nun kurulmasına ve öğretime başlamasına engel teşkil edecek nitelikteki ciddi  eksikliklerin bulunması  ve halihazırda  bu eksikliklerin de tarafınızdan giderilmemesi ve/veya düzeltilmemiş olmasıdır.

Yine yukarıda anılan katıldığınız televizyon programında  “Kurucu Rektörlük için YÖDAK’a müracaat ettim” şeklinde bir açıklama yapmış bulunmaktasınız.  Söz konusu açıklamanız da yine gerçeği yansıtmamaktadır. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Kurucu Rektör sıfatı kullanarak  kurmayı düşündüğünüz üniversite ile ilgili olarak  tarafınızdan kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki  beyanatlarınız olmuştur.  Bunun  üzerine YÖDAK tarafından size 31 Ağustos 2016 tarihli uyarı mahiyetindeki yazı yazılarak  “  Kurucu Rektör” statüsünün 65/2005 sayılı yasa uyarınca yasal kriterleri ve/veya nitelikleri belirtilmiş olup bunların sizde bulunmaması nedeniyle bu sıfatın tarafınızdan kullanılmasının yasal ve etik olmadığı bildirilmiştir.

Sonuç olarak, kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarınızı düzelteceğinize  ilişkin şahsen  yazılı  taahhütte  bulunmanıza  rağmen,   halen taahhütünüzü yerine getirmediğiniz ve bunun yanı sıra bu  tür  kamuoyunu yanıltıcı açıklamalara devam ettiğiniz açıkça görülmektedir.  Kamuoyuna taahhüt ettiğiniz açıklamayı ivedi olarak yapmanızı ve  yanıltıcı nitelikteki açıklamalarınıza son vermenizi rica ederim.

 Prof. Dr. Hüseyin GÖKÇEKUŞ

Başkan

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu