Avrupalı Turist Sonbaharda Nereye Seyahat Edecek?

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan son ankete göre, İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan sonbahar için 10 destinasyon içinde. Türkiye ilk 20 içinde.

Avrupa Seyahat Komisyonu (European Travel Commission) ETC’nin “8. Yurt içi ve Avrupa içi Seyahat için Tercihi İzleme” raporuna göre Avrupalıların %70’inin Ocak 2022’nin sonuna kadar seyahat etmeyi planlıyor.

HANGİ ÜLKEYE GİTMEK İSTİYORLAR?

Kısa vadeli seyahat planları olan Avrupalıların yarısından fazlası (yüzde 53) Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa ve Hırvatistan’ın destinasyon listelerinin başında yer alırken Türkiye tercihi onları izledi.

Destinasyonlarda artan Covid-19 vakalarına ilişkin endişelerin %20 oranında artmasına rağmen, Avrupalı turistler hala seyahati düşünüyor.

Avrupalıların yarısından fazlasının (yüzde 54), önümüzdeki aylarda yurt dışına seyahat planlama konusunda daha iyimser. Yüzde 21’i ise şüphe ile yaklaşıyor.

Ankete katılanların yüzde 57’si AB Dijital Covid Sertifikası’nın bir sonraki tatillerini planlamayı ve sınırları geçmeyi kolaylaştırmasını bekliyor.

AVRUPALI TURİST NELERDEN ENDİŞELİ?

Seyahat planlarını etkileyen faktörler arasında karantina önlemleri (yüzde 18), destinasyonlarda artan Covid-19 vakaları (yüzde 16) ve seyahat sırasında değişen seyahat kısıtlamaları (yüzde 15) yer alıyor.

SONBAHAR AYLARINDA EN POPÜLER 10 ÜLKE

  1. İTALYA: %8.9
  2. İSPANYA: %8.1
  3. FRANSA: %8
  4. YUNANİSTAN: %6.8
  5. HIRVATİSTAN: %6.4
  6. ALMANYA: %6
  7. PORTEKİZ: %3.8
  8. BELÇİKA: %3.6
  9. BİRLEŞİK KRALLIK: %3.6
  10. AVUSTURYA: %3.6
  11. TÜRKİYE: %3.2

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu