Konaklama Endüstrisinde Yeni Dönem: Dijital Misafir Etkileşim Platformları

Artık günümüzde konaklama sektörünün ihtiyaçları çok farklı! Dünya çapında turizm sektörü yeniden hareketlenmeye başladı. Bununla beraber değişen misafir talepleri ile otelcilerin aklında yeni normale nasıl ayak uyduracakları sorusu var. Stratejilerini baştan gözden geçirip misafir isteklerine göre yeniden şekillendirmek zorundalar.

Seyahat eden kişiler pandemi ile beraber fiziksel temasın potansiyel risklerinin farkına vardılar. En önemli zorluk seyahat eden kişilerde güven inşa etmek. Temasın tehlikelerini gidermek için yüz yüze teması azaltan iletişimin daha güçlü hale geldiği bir temassız misafir yolculuğu artık gerçekleştirilmesi gereken bir zorunluluk oldu. Konaklama öncesinden konaklama sonrasına kadar bu temassız deneyimi yaşatmada teknoloji ve dijitalizasyon ön sırada yer alıyor. Artık dijital misafir etkileşim ve deneyim platformları otelcilerin en önemli dijital varlıklarından biri olma yolunda…

WeBee Ceo’su Dr. Özgür Zan

WeBee’nin hikayesi 2016 yılında başladı

Biz WeBee olarak pandemiden önce -misafir deneyimini iyileştiren bir dijital konaklama deneyimi yaratarak her şeyi kendinizin yönetebildiği bir App hayal ettik.

İşte tam bu noktada WeBee’nin hikayesi 2016 yılında başladı. WeBee pandeminin de ortaya çıkmasıyla inanılmaz bir hız ve gelişmeye tanıklık etmiş oldu.

Tamamen Türk girişimciler tarafından geliştirilen ve 360 derece hizmet sunan misafir etkileşim platformu olarak otel misafirleri, sadece akıllı telefonlarını kullanarak, konakladıkları tesisin tüm hizmetlerinden, dil engeline takılmadan faydalanabiliyor.

Tüm istekleri cep telefonları ile karşılandığı için mesafe kurallarına uygun şekilde konaklayabiliyorlar. Online check-in ve check-out gibi daha temassız deneyimler, oda servisi yiyecek ve içecek siparişleri, anahtarsız odaya giriş, mobil ödeme ve daha fazlası…

Burada artık zorunluluk haline gelmiş bir konudan bahsediyoruz. Konu sadece otele temassız giriş yapmak değil. Otel müşterisi olmadan APP’e ulaşabilen potansiyel müşterilere dokunmak ile başlayan mobil misafir deneyimi.

Otelin App’ini indirdikleri anda başlayan deneyim ve iletişim, misafir otelden ayrıldıktan sonra da devam ediyor. Misafirler tüm istek, rezervasyon ve oda içi talepleri artık uzun telefon görüşmeleri veya sıraya girmek yerine dijital olarak mobil telefonlarından yapabiliyorlar.

WeBee ayrıca otelcilere iyileştirilmiş misafir deneyimi ve iletişiminden çok daha fazlasını sunuyor. Otelciler WeBee platformu üzerinden otelde sundukları tüm hizmetleri, servisleri, oda içi istekleri doğrudan App üzerinden misafire ulaştırabiliyor.

Şu anda Y kuşağının %83’ü artık daha kişiselleştirilmiş hizmet almak için dijital adımlarının izlenmesinden memnun. Otelciler WeBee ile misafirlerine doğru data ile uygun ve kişiselleştirilmiş hizmet ve ürünlerini tek bir tık ile saniyeler içinde sunabilir ve çabasızca kendi kendine akan gelir kaynakları yaratabilirler. WeBee otel partnerleriyle çok sıkı ve yan yana çalışıyor. Aldıkları platformdan en iyi verimi almaları için bir Müşteri Başarı programını da bünyesinde barındırıyor. Bu yüzden otelcilerle karşılıklı sevgi ve iş birliğine dayanan kuvvetli ve süregelen ilişki ortamı kuruluyor.

Mobil uygulama sağlam bir alt yapıda ve kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak geliştirildi. WeBee ekibi oteller için sadece bir hizmet sağlayıcı değil, aynı zamanda onların işlerini geliştirmek için takımdan biri gibi hareket ediyor. 7/24 otel partnerlerinin yanında platformdan en iyi performansı almaları için gayret gösteriyor.

WeBee son yatırım ile 6 milyon TL alarak 38 milyon TL üzerinde değerlemeye ulaştı

“İlk yatırım turumuzu, 2019-2020 yıllarında Turizm sektörünün lider firmalarından Biletbank’ın ortağı Mustafa Oğuz Akdeniz ve öncü telekom firmalarından Artımobil’in ortağı ve Genel Müdürü Burak Şen melek yatırım turunda bizlere ortak oldular” diyen WeBee Ceo’su Dr. Özgür Zan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“İkinci yatırım turumuzda, Diffusion Capital Partners (DCP) öncülüğünde gerçekleşti. DCP ile birlikte yatırıma Türkiye Kalkınma Fonu altında faaliyet gösteren Teknoloji İnovasyon Fonu ve Angel Effect kurumsal yatırımcılarımız oldu. TİF’in yaptığı ilk yatırımı olmaktan dolayı gurur duyduk. Melek yatırımcılar olarak da girişimcilik ekosisteminde herkesin yakından tanıdığı Yemek Sepeti Genel Müdürü Nevzat Aydın aramıza dahil olurken, global hedeflerimiz nedeniyle Almanya’dan yatırımcı Sinan Özel ve İngiltere’den yatırımcı Dr. Sinan Düztaş aramıza katıldılar.

Türkiye konaklama sektörü her zaman önceliğimiz ama yatırımlarımızda yurt dışında lider markalar arasına girmeyi hedefliyoruz! Öncelikle Avrupa’da bir şirket kuracağız ve büyüme hızımızı arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

“Bugün 23 ülkede 160’tan fazla otelde hizmet veriyoruz”

WeBee şu anda 23 ülkede 160’tan fazla otelde 12 dilde hizmet veriyor. Birçok Türk otel partneri kazandık ve çok etkili bir biçimde yan yana çalışıyoruz. Yurt dışı ofisimizin açılması ve operasyonları oraya taşımamız ile birlikte yurt dışı büyümemizi de hızlandıracağız.
Müşteri Başarı Programımız Türkiye’de ilk. WeBee ile çalıştığınızda ekibinize işine tutkuyla bağlı bir takım arkadaşı kazanıyorsunuz. WeBee, iş ortaklarının her ihtiyacını anlayarak, onlara kârlarını en üst düzeye çıkarmalarına ve APP’i indirterek misafirlerinin seyahat deneyimlerine değer katmalarına yardımcı olacak verimli çözümler ve hizmetler sağlıyor.
WeBee olarak yine 2019 yılında Travel & Hospitality Rewards’te En iyi Misafir etkileşim Platformu ödülünü aldık ve 2020 yılında Dünya Turizm Örgütü tarafından İyileştiren Çözümler kategorisinde 1183 şirketin arasında 6 En Yenilikçi Start-up ödülünü kazandık. 2021 yılında ise Silicon Review tarafından Takip Edilmesi Gereken 50 Şirket arasında gösterildik.”


WeBee hakkında:

WeBee, otellerin misafirleri için geliştirilen ve onların mükemmel bir misafir deneyimi yaşatmasına yardımcı olan 360 derece bir misafir deneyimi platformudur. WeBee’nin uluslararası ödüllü platformu sayesinde tek bir platform üzerinden otelciler misafirleri ile arasında iletişim bağını kuvvetlendirir, sadık misafir kitlelerini arttırır, online servis siparişleri ve oda yükseltmeleri ile yeni gelir kaynakları yaratmalarına yardımcı olur ve online işlemler ile temassız alanlar yaratır.

Dr. Özgür Zan kimdir?:

Özgür Zan, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu. Aynı yıl mobil yazılımlar geliştirmek için kurulan Türkiye’nin ilk mobil yazılım şirketi Done İletişim Bilgi Sistemleri firmasının kurucu ortağı oldu. 1999-2010 yılları arasında teknoloji ve servislerden sorumlu genel müdür yardımcılığını, 2010 yılından itibaren de şirketin genel müdürlüğü görevini üstlendi. İş yaşamına paralel akademik çalışmalarına da devam eden Özgür Zan 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansından ve 2008 yılında da aynı üniversitede Organizasyon ve İşletme alanındaki doktorasına tamamladı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu