Kraliçe, Bu Yıl Noel’i Ailesinden Ayrı Geçiriyor

Her yıl halka seslendiği Noel konuşmasında Kraliçe’nin bu yıl koronavirüs salgınının yol açtığı güçlüklere ağırlık vermesi bekleniyor…

 

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth Noel gününü de kapsayan haftayı bu yıl gelenek olduğu üzere ailesiyle birlikte değil, eşi Prens Philip ile başbaşa geçirecek ve kalabalığa karışmamak için kilisedeki Noel ayinine de katılmayacak.

Her yıl halka seslendiği Noel konuşmasında Kraliçe’nin bu yıl Koronavirüs salgınının yol açtığı güçlüklere ağırlık vermesi bekleniyor.

Kraliyet ailesi Noel haftasında normal olarak Sandringham’daki konutlarında biraraya geliyordu, fakat bu yıl Noel dönemi için ülke çapında ilan edilen Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle birbirlerini ziyaret etmeyecek ve görüşmeyecekler.

94 yaşındaki Kraliçe ve 99 yaşındaki eşi

72 yaşındaki veliaht Galler Prensi Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla Gloucestershire’da ve Prens’in tahtın iki numaralı varisi büyük oğlu Cambridge Dükü William ile eşi Kate da Norfolk’daki evlerinde olacaklar.

Kraliçe Mart ayından bu yana 7 aydır kraliyet binaları dışında bir tören ya da etkinliğe katılmadan çok sınırlı bir sosyal çevrede yaşamını sürdürüyor.

Buna karşılık Kraliçe geçtiğimiz aylarda bir dizi sosyal mesafeli etkinliğe katıldı. Bu dönem içinde oğlu Galler Prensi Charles Koronavirüse yakalandı ancak hastalığı hafif geçirdi.

Saray kaynakları Cambridge Dükü William’ın da Nisan ayında Koronavirüs pozitif çıktığını söylüyorlar ama bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Buna karşılık Kraliçe geçtiğimiz aylarda bir dizi sosyal mesafeli etkinliğe katıldı.

Prens Philip, Noel’i bu yıl 1980’lerden bu yana ilk kez bütün ailenin biraraya geldiği Sandringham’da değil Windsor Kalesi’nde başbaşa geçirecek, kalede çok az sayıda personel olacak.

Kraliyet ailesinin diğer üyeleri de bu tatil haftasını evlerinde geçiriyor.

Kaynak : Kıbrıs  Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu