Lübnan..Mısır..Fas…Ortadoğu’da Basın Özetleri…

Ortadoğu ülkelerindeki bazı gazetelerin başlıkları ve özetleri….

 

LÜBNAN….. LÜBNAN….. LÜBNAN….. LÜBNAN…..

En-Nahar ;
-Manşet:
  İlk Uyarı: Trump’ın Gözünden Lübnan

– Haberde Trump yönetiminin vatandaşlarına Lübnan’a yönelik güvenlik ve seyahat uyarısını yenilemesinin Lübnan makamlarını şaşırttığı ifade ediliyor.

El-Ahbar;
-Manşet:   Nasrallah Düşmanı “Yanlış Hesap” Yapmaması Yönünde Uyardı

– Haberde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın dünkü konuşmasına atıf yapılarak İsrail’e yönelik tehdit içeren sözlerine yer veriliyor
MISIR……MISIR…..MISIR….MISIR…
El Ahram;
-Manşet:
 Sisi’den Yolsuzlukla Mücadele Çağrısı

-Cumhurbaşkanı Sisi göreve yeni atanan bakan ve valilerden yolsuzlukla mücadele etmelerini istedi. Vatandaşa hizmetin ön planda olması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, dar gelirlilere gereken önemin verilmesi talebinde bulundu.

Eş Şuruk;
-Manşet:  Washington’da Mısır, Ürdün, Türkiye Ve Katar’ın Katılacağı Arap-Amerikan Barış Zirvesi

-Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD Başkanı Trump Mısır, Ürdün Türkiye ve Katar’ın katılacağı Arap-Amerikan barış zirvesi için harekete geçti. BAE’nin de katılma ihtimali bulunan zirvede Filistin-İsrail barışı masaya yatırılacak.

El Vefd
Manşet:   İskenderiye Limanı Gemilere Kapatıldı

-İskenderiye Liman yönetimi, kötü hava şartları ve rüzgar nedeniyle yükselen dalgalar gerekçesiyle limanda faaliyetlerin Cuma gecesinden itibaren geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

 

FAS….. FAS….. FAS….. FAS…..

Es-Sabah ;
-Manşet :   İçişleri Parti Liderlerinin İhlallerini Araştırıyor

– İçişleri Bakanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi, Asalet ve Çağdaşlık Partisi ve İstiklal Partisinin başta olmak üzere Fas’ta bulunan siyasi parti lider kadrosunun ve ilişkide oldukları iş adamlarının şüpheli mal ve taşınmaz elde ettikleri ile ilgili iddiaları araştırmaya başladı.

Ahbar el-Yawm ;
-Manşet :   Fransız Adaleti Şantajcı Gazetecilere Karşı Kral’a Zafer Yaşattı

– Fas Kralına şantaj yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Fransız gazeteciler Eric Laurent ve Catherine Graciet davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Mahkeme gazetecilere karşı ses kayıtlarının kullanılamayacağı kararından vazgeçerek, alınan ses kayıtlarının gazetecilerin aleyhine kullanılabileceğine karar verdi. Fransız gazeteciler 2015 yılında 6. Muhammed ile ilgili yazdıkları kitabı yayınlamakla tehdit ederek Kraldan 3 milyon euro talep etmişti. Fransızları durumdan haberdar eden Kral, gazetecileri şantaj parasını alırken suçüstü yakalatmıştı.

El Mesaa ;
Manşet :
    Mart Ayına Kadar Hükümet Yok…Kral’ın Afrika Gezisinden Dönmesine Kadar Blok Hareketi Devam Edecek.

– Fas’taki siyasi duruma göre hükümet kurma çalışmaları bir süre daha başarıya ulaşamayacak. Kral 6. Muhammed’in 6 ülkeyi kapsayacak Afrika gezisi başladı. Kral gezisinden döndükten sonra karanlık bir tünele giren hükümet kurma çalışmaları aydınlığa çıkacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu