Otel Rezervasyonu Bulunanlar Nasıl Seyahat Edecek?

İçişleri Bakanlığı, yeni koronavirüs tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili merak edilenleri ‘soru-cevap’ başlıkları altında topladı. “Otel veya konaklama tesislerinde rezervasyonu bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın seyahatleri nasıl olacak” sorusunun cevabı da bu sorular içerisinde cevaplanmış. İşte bu sorunun cevabı…

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların seyahatleri nasıl olacak?

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak kaydıyla

Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak kaydıyla konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde özel ve toplu ulaşım araçlarıyla araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

SORU: Otel veya konaklama tesislerinde rezervasyonu bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın seyahatleri nasıl olacaktır?

Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden

65 YAŞ ÜSTÜ NASIL SEYAHAT EDECEK?

CEVAP: Otel rezervasyonu bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 24.06.2020 tarih ve 10134 sayılı Genelgemiz kapsamında Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak kaydıyla konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde özel ve toplu ulaşım araçlarıyla araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

20 YAŞ ALTI VE ÇOCUKLAR NASIL SEYAHAT EDECEK?

Otel rezervasyonu bulunan 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız ise yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde rezervasyonu olduğunu belgelemek/ibraz etmek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

Kaynak Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu