Rostourism: 21 Haziran’ı Beklemeyin!

Rusya’da Turizm Bakanlığı’nın muadili olarak faaliyet gösteren Rostourism’den Türkiye uçuşlarına ilişkin açıklama…

Rusya’da 21 Haziran’a kadar uzatılan Türkiye uçuşları yasağı kararının akıbeti merakla beklenirken, ülkede Turizm Bakanlığı’nın muadili olan Rostourism tarafından yapılan açıklamada “Son dakika beklenmeden bu konudaki kararın kamuoyuna açıklanması” talep edildi.

ZARİNA DOGUZOVA: ÖNCEDEN BİLGİ VERİLMELİ

Rostourism Başkanı Zarina Doguzova, İzvestia Gazetesi’ne verdiği demeçte, koronavirüs nedeniyle alınan uçuş yasağı kararları için yetkili olan operasyon merkezinden ve Halk Sağlığı Denetim Kurumu Rospotrebnadzor’dan, kararlar hakkında kendilerine önceden bilgi verilmesini talep etti.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Doguzova; “Operasyon merkezi, epidemik durumu inceliyor, ancak tatile gitmek isteyen vatandaşların ve turizm sektörünün kararlar hakkında zamanında bir fikre sahip olması son derece önemli” dedi.

RUSYA’DAKİ SON DURUM ALINACAK YENİ KARARI BELİRSİZLİĞE İTİYOR

Öte yandan Rostourism Başkanı Doguzova, tur operatörlerinin uçuşa kapalı destinasyonlar yüzünden müşterilerine olan borcunun geçen yıldan bu yana 44 milyar Rubleyi bulduğunu söyledi.

Özellikle Türkiye yasağı en az 1 milyon kişiyi etkiledi.

Türkiye’de vaka sayısı 5 bin seviyelerine düşerken; Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere Rusya genelinde vakaların artması, alınacak yeni kararı belirsizliğe itiyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu