Savaşan: Rumlar İle Eşit Temsiliyetimiz Dünyadan Kabul Gördü…

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Sevil Özlü Aligüllü’nün BRT’de hazırlayıp sunduğu Bakış Açısı programına katılarak KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ndeki temsiliyeti yanısıra ülke turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Ürdün’ün Başkenti Amman’da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Kurulu’nda KKTC adına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun Yüksek İstişare Kuruluna, kendisinin ise Yönetim Kurulu’na seçildiğini anlatan Savaşan, KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Yönetiminde yer almasının, Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs’ın Dünya nezdinde eşit olduğunun kabul edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi, alanında en geniş temsiliyete sahip…

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde 87 ülkenin yer aldığını ve bu özelliği ile de alanında Dünya’nın en geniş temsiliyete sahip konseyi olduğunu anlatan Savaşan, konseyde KKTC’nin, aralarında Türkiye, İngiltere, Yünanistan, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Kıbrıs gibi ülkelerle eşit temsiliyete sahip olunduğunu söyledi.

87 ülke ile işbirliğinin geliştirilmesi için çalışılacak…

Türkiye’nin büyük desteğiyle Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Yönetimine girdiklerini anlatan Savaşan, görev süreleri boyunca yönetim kurulundaki 18 üye ülkeyle birlikte bir yandan Dünya Sağlık Turizmi’ne yön vermek için çalışacaklarını, diğer yandan ise 87 ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için çaba göstereceklerini vurguladı.

Ülkemizin uluslararası platforumdaki temsiliyeti artıyor…

Gün geçtikçe Kıbrıs Türk Halkı’nın uluslararası platforumlardaki temsiliyetinin arttığına işaret eden Savaşan, KKTC’nin Sağlık Turizmi endüstrisi içinde baş rol oyuncuları ile eşit koşullarda yer almasının, Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmi potansiyelinin Dünya’ya tanıtılması bakımından son derece önemli bir fırsat yarattığını söyledi.

Turizmdeki alışkanlıklar değişti…

Turizmdeki alışkanlıkların değiştiğine de işaret eden Savaşan, turizmin artık sadece yeni mekan deneyimlerini değil, yenilikçiliği, farklı konu başlıklarını ve farklı kültürleri tanımayı içerdiğini anlatarak, seyahat etmenin artık sadece konforlu bir otelin havuzu başında içki yudumlamaktan çok daha ötesine geçtiğine vurgu yaptı.

Turistler öznel deneyimlerin peşinde koşuyor…

Savaşan, günümüz insanlarının wellnes, spor, kültür gibi alternatif turizm çeşitlerine gün geçtikçe daha fazla katıldığını dile getirerek, turistlerin, maceranın kokusu, keşiflerin ruhu ve öznel deneyimlere kapılmanın peşinde koştuğunu söyledi.

Yiyebildiğin kadar ye, içebildiğin kadar iç konsepti terkediliyor…

Yiyebildiğin kadar ye, içebildiğin kadar iç; her şey dahil tatillere git gide daha az ilgi gösterildiğine dikkat çeken Savaşan “günümüzde, sağlıklı yaşam tatillerine olan ilgi artıyor. Son yıllarda detoks tatil konsepti revaçta. Gezginler; toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltmak için bulundukları ortamdan uzaklarda bir tatil arayışı içine giriyorlar” dedi.

Turizm ürünlerimizi yeni turist profiline uygun hale getirmeliyiz…

Tıpkı sağlıklı yaşam işletmelerine artan ilgide olduğu gibi, artık gezginlerin seçtikleri ülkenin kültürüyle bütünleşme arzusu içerisinde olduğunu anlatan Savaşan, bu yıl gezginlerin aktif olarak otantik deneyimleri takip etmesi, daha az turist çeken bölgeleri tercih etmesi, ayrıca yaygın klişe ve taklitlerden de kaçınmasının beklendiğini söyledi. Savaşan, “bizler de ülkemizde Dünya’daki turist profilindeki değişiklikleri görerek, turizm ürünlerimizi buna uygun hale getirmeli ve tanıtma pazarlama faaliyetlerimizi de buna göre planlamalıyız” şeklinde konuştu.

2017 yılında ülke turizmi iyiye gidecek…

2017 yılında ülke turizminin iyiye gideceğine yönelik göstergelerin olduğunu anlatan Savaşan, ihtiyacımızın, kitle turizmindeki gelirlerin optimuma çıkartılması için politikaların oluşturulması ve ayrıca sağlık başta olmak üzere spor, kültür gibi turizm türlerinin ülkemizde geliştirilmesi için özel projelerin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için önemli bir adım….

Başta turizm sektörü olmak üzere turizm bakanlığı özelinde hükümetin de yapılması gerekenlerin farkında olduğunu ve bu alanda çeşitli adımların atıldığını söyleyen Savaşan, mevcut kitle turizmi faaliyetlerine alternatif turizm çeşitlerinin eklenerek geliştirilmesi halinde, Kuzey Kıbrıs’ın kendi ayakları üzerinde durması yönünde büyük bir kazanımın elde edileceğine dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu