Yıl Sonuna Kadar Ne Kadar Rus Turist Gelir?

Rusya’da uçuşların yeniden başlayacağına dair haberler turizm camiasında heyecan yarattı. Ağustos ayında Türkiye uçuşlarının başladığı varsayıldığında 2020 yılının son beş ayında kaç Rus turist Türkiye’ye gelebilir?

Rus turist yoğunluğunun ağustosta başlayacağını belirten turizmciler, sezonun ekim-kasıma uzayacağını vurguluyor. Bir aksilik oluşmaması durumunda, önümüzdeki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı döneminde gelen Rus turist sayısının yakalanacağını aktaran tur operatörleri, “Bu rakamları yakalayabilmemiz için açılacak otel sayısı önemli” diyor.

TALEBE GÖRE AÇILIR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı açılamanın sektörde heyecan yarattığını söyledi.

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent’in haberine göre, konuyla ilgili resmi kararın yayımlanmasını beklediklerini belirten Çorabatır, “Otellerimiz turistleri ağırlamak için bütün hazırlıkları tamamladı, tedbirleri aldı. Gelecek talepler doğrultusunda yeni oteller de kapılarını açar. Tüm dünyadan misafirleri ağırlamaya hazırız” dedi.

LOKOMOTİF GÖREVİNDE

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya da Rusya ile uçuşların başlatılacak olmasının çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Ülkemizin en çok turist ağırladığı pazar olan Rusya, sektörümüz açısından stratejik bir önem taşıyor. Başta Akdeniz ve Ege bölgelerimiz olmak üzere Rusya ülke turizmimizin gelişimi açısından lokomotif görevi görüyor” şeklinde konuştu.

25 TEMMUZ’DA UÇACAĞIZ

Rusya’nın önde gelen tur operatörlerinden Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, “Biz uçuşların başlayacağını öngörerek 25 Temmuz için hazırlık yaptık. İlk charter seferini bu tarih için planladık” dedi.

NEŞET KOÇKAR’DAN RUS TURİST ÖNGÖRÜSÜ

Koçkar, söz konusu turist kafilesinin kıştan tatilinin satın alan ve bekleyen Ruslar olduğunu kaydetti. Ukrayna’dan da turist hareketinin başladığına dikkat çeken Koçkar, şunları anlattı:

“Şu anda Türkiye’ye yoğun bir talep var. Benzer hareketin Rusya’dan da oluşacağını düşünüyoruz. Ancak burada kritik olan nokta oteller… Eğer otellerin bir kısmı daha açılır ve pandemi nedeniyle olağanüstü bir durum yaşanmazsa önümüzdeki 5 aylık dönemde geçen yılın rakamlarını yakalarız, hatta geçebiliriz. Çünkü sezon Ekim – Kasım’a sarkacak gibi görünüyor.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019 Ağustos-Aralık aylarında Rusya’dan 3 milyon 265 bin turist gelmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu