Chef Seasons 2021 Lezzet Trendleri Raporu Açıklandı

Deneyimli şefleri ve güçlü ar-ge ekibi ile birlikte bünyesinde 2500’den fazla ürün ve 7200 reçetenin yer aldığı lezzet firması Chef Seasons, her yıl lezzet öngörülerinin paylaşıldığı 2021 Lezzet Trendleri Raporu’nu yayınladı.

Rapora göre; özlemlerin giderileceği bir yıl olması beklenen 2021’de yiyecek sektörü, mod yükselten lezzetlere odaklanacak. ‘Birlikte Daha Lezzetli’ mottosuyla yola çıkan Chef Seasons’ın öngörüler raporuna göre, bu yıl daha kalabalık grupların restoranlarda bir araya gelerek yemek yemek revaçta olacak.

Chef Seasons 2021 Gastronomi Trendleri

Stresi azaltan, psikolojimizi iyileştiren yiyecekler ön planda olacak

Yiyecek sektörünün bu yılki mega trendi ‘Mutlu Günler’, ana tema ise ‘Umut’ olarak belirlendi. Bilimsel yönden de kanıtlanan bazı yiyeceklerin mutlu ettiği bilgisinden hareketle, 2021’de, psikolojik ve duygusal sağlığı ön planda tutan, vitamin ve mineral içeriği yoğun olan ve depresyonu ve yorgunluğu azaltan, stres atmaya yardımcı yiyecek ve içeceklere ilgi artacak.

Zararlı yiyeceklerden uzaklaşılarak doğru yöntemlerle oluşturulan daha sağlıklı beslenme tarzı hayatımızın bir parçası olacak. Yeni yıl ile birlikte sürükleyici deneyimler yerini küçük mutluluklara bırakacak. Sosyalleşirken küçük mutlulukların ne kadar değerli olduğunu anlayacağız. Yiyecek ve içecek sektörünün ana girdileri mutluluk üzerine kurgulanacak: Kinoa, muz, somon, mantar, bitter çikolata, üzüm, magnezyum ve c vitamini yoğun olan yiyecekler, duygu durumumuzu iyileştirecek.

Çok yönlü kullanım önerileri olan çeşni ve soslar daha fazla tercih edilecek

2021 yılı, ‘değişen bir şey yok, her şey yeni’ konseptiyle geçecek. Bu yıl lezzetlerde marinasyonlara ilginin artması bekleniyor. Acı azalacak, acı yemek isteyenler farklı lezzetler peşinde olacak. 2021’de acı bile tatlı meyvelerle buluşacak. Aslında şekere o kadar da ihtiyacımız olmadığını anlayacağımız bir yıl geçireceğiz. Şeker yerine alternatif tatlar hayatımıza girmeye başlayacak. Bilinçli tüketimle birlikte ‘az daha fazladır’ ilkesi geçerli olacak, çok yönlü kullanım önerileri bulunan çeşni ve soslar tercih edilecek.

Bu yıl kalorileri değil, enerji seviyemizi takip edeceğiz

2021 trendlerinden biri de lezzetle yeniden köprülerin kurulması olacak. Hareketli, seyahatlerin yeniden başlayacağı, insanlığın yeniden buluştuğu, örülen duvarların yıkıldığı, kültürler arası köprülerin kurulduğu bir dönemin başlangıcı yaşanacak. Bu yıl masalar da renklenecek. Tek renk hakimiyeti yerine renkler arasındaki uyumun enerji dolu harmonisi lezzetlere eşlik edecek. Pembe, yeşil ve sarının tatlı ve açık tonlarının hakim olduğu, yumuşak ve şekerli renklerin yer aldığı sofralar kurulacak.

Ekmek malzemelerinden tortilla soslarına, erişte ve makarna soslarından, atıştırmalıklara, şekersiz soslardan geleneksel tütsülenmiş baharatlara, bitkisel protein bazlı soslardan yaşlanmayı geciktirici ve süper gıda sosları 2021 yılının ana trendini oluşturacak ürünler arasında yerini alacak. Veganlık, doğal ve organik gıdalar, sezgisel beslenme ve şekersiz içerikler de 2021’de insanların vazgeçilmezleri haline gelecek. Kalorileri saymak yerine, yediğimiz besinlerin bize ne hissettirdiği, kalitesini ve enerji seviyemizi nasıl etkilediği ön planda olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu